Home > #Hoofdnieuws > 2017 voor… Sam Dejonghe

2017 voor… Sam Dejonghe

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Sam Dejonghe is één van onze bekendere Belgische rijders en de Antwerpse marketeer heeft ook in 2017 plannen.

Sam, wat zijn de plannen voor dit seizoen 2017?

“Uiteraard TCR Benelux met de Seat in de kleuren van het RNT, dat staat al vast.  We trekken opnieuw met de SEAT Leon TCR ten strijde, een wagen die we vorig jaar leerden kennen. De auto wordt nog steeds ingezet door WRT en ondersteund door SEAT Import en we hebben in 2017 de opdracht de TCR Benelux-titel te veroveren. Daarnaast zal ik zeker nog andere opdrachten hebben, met vandaag al met zekerheid de 24 Uur van Zolder in de Norma van Deldiche Racing. Verder behoort de Belcar tot de mogelijkheden, maar ik ga niet flauw doen door te zeggen dat een programma buiten de Benelux in GT4, GT3 of bijvoorbeeld VLN me enorm zou aanspreken. Meer info daarover volgt.”

Wat is je autosportdroom?

“Eerlijk, er zijn twee pistes die me absoluut bekoren, één daarvan is LMP1, maar dat is zo mogelijk al even moeilijk als F1… en de andere is DTM, omdat je daar ook echt een ambassadeur van een constructeur kan zijn. Maar verder is alles in toerwagens en GT voor mij een prima piste en in die richting zou ik ook willen werken. Uiteraard zou ik graag binnen WRT blijven met het RNT, want de combinatie is uitstekend. Of dat met SEAT is of een ander merk, ook dat weet ik echt nog niet.”

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/012.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Industrie: Cupra e-Racer klaar om te racen
Industrie: van auto’s bouwen naar het maken van beademingstoestellen
Belcar 2020: Deldiche weer van de partij
De eindejaarsvragen: Thomas Piessens

Leave a Reply