Home > Historic > Circuit > Historic Grand Prix Zandvoort met internationaal topprogramma

Historic Grand Prix Zandvoort met internationaal topprogramma

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/HGP_Poster_2017_04-1-731×1024.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/BX5C3245-1024×689.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/CY7H9992-1024×683.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De zesde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats tijdens de eerste drie dagen van september 2017. Naast bekende raceklassen van de afgelopen edities kent het evenement ook dit jaar wederom een aantal primeurs. Nieuw in het programma is onder meer de Classic Formula 3, met een vol veld Formule 3-auto’s uit de periode 1971- 1984. De geliefde Pre ’66 en Pre ’61 Grand Prix Cars keren na een jaar van afwezigheid bovendien terug. Toegangskaarten zijn al te koop vanaf 15 euro.

Op 1, 2 en 3 september biedt Circuit Park Zandvoort een even mooi als afwisselend overzicht van ruim 80 jaar internationale autosport. Het FIA Masters Historic Formula One Championship laat de tijden van de Grand Prix van Nederland terugkeren met een veld Formule 1-bolides uit de periode 1966 – 1985. Vorig jaar kwamen er 25 Formule 1-auto’s in actie, dus reken ook deze editie op een mooi en herkenbaar startveld. De klassen Pre ’61 en Pre ’66 Grand Prix Cars zijn ‘oude bekenden’ voor de vaste bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort. Deze klassen voor Formule 1-auto’s en overige Grand Prix Cars herinneren onder meer aan de beginjaren van de Grand Prix van Nederland.

Twee decennia Formule 3-historie

De Formule 3 is onlosmakelijk verbonden aan de geschiedenis van Circuit Park Zandvoort, vanaf de beginjaren van het circuit tot aan de dag van vandaag. De opstapklasse richting Formule 1 speelt traditioneel een hoofdrol tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Nieuw is de Classic Formula 3, die openstaat voor Formule 3-bolides met een 1.600 cc krachtbron (1971 – 1973) of een tweeliter motor (1974 – 1984). De klasse hoopt op 30 tot 40 auto’s!
Na een aansprekend debuut vorig jaar, behoort de klasse voor 1.000 cc Formule 3 auto’s uit de periode 1964 – 1970 wederom tot het programma.

Volle velden

Het NK GTTC, voor toerwagens en GT’s uit de jaren 1966 – 1981, staat traditioneel garant voor een vol startveld van circa 55 auto’s. De Triumph Competition & British HTGT, gecombineerd met de Nederlandse MG Competitions, verwacht als Historic Grand Prix Zandvoort-debutant met 45 tot 50 auto’s aan de start te verschijnen. De klasse staat open voor auto’s van onder meer Triumph, MG, Austin Healey, Morgan, Marcos en nog veel meer Britse klassiekers.

Sportscars, toerwagens en GT’s

Het FIA Masters Historic Sports Car Championship, voor ‘Le Mans’ sportscars en GT’s uit de jaren 1962 – 1974, zal als spectaculaire publiekslieveling niet ontbreken. Dat geldt ook voor de Pre-War Sports Cars uit de jaren ’20 en ’30, die vorig jaar debuteerden op het Historic Grand Prix Zandvoort-toneel en meteen de harten van de bezoekers stalen. De klasse Gentlemen Drivers, voor GT’s tot en met 1965, behoort sinds de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort tot de smaakmakers. De Masters Pre ’66 Touring Cars completeren het raceprogramma van maar liefst tien raceklassen.

De komende maanden wordt het wederom bijzondere demoprogramma bekendgemaakt. Daarnaast zal de rijdersparade op zaterdagavond ook dit jaar weer duizenden toeschouwers naar het centrum van Zandvoort trekken.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
WEK Zandvoort: winst voor JR Motorsport in Final 4
GT World Zandvoort: Weerts en Vanthoor verliezen zege na straf
GT World Zandvoort: Van der Linde wint in de WRT Audi
GT World Zandvoort: Emil Frey Racing tweemaal het snelst in kwalificatie

Leave a Reply