Home > Historic > Events > Wat met oldtimers in Antwerpen?

Wat met oldtimers in Antwerpen?

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Sedert 1 februari van dit jaar is de lage emissiezone gestart voor een deel van de stad Antwerpen. De gevolgen en de opgelegde criteria zijn nefast voor eigenaars van oude voertuigen.

In ons land vertegenwoordigen de oldtimers onder O-plaat slechts ongeveer 1% van het wagenpark. De impact van deze oldtimers op het milieu is volstrekt verwaarloosbaar en het gaat meestal niet om dieselwagens. In de LEZ Antwerpen bevinden zich amper 1000 van dergelijke voertuigen..

De Stad heeft ervoor gekozen om voertuigen tussen de 30 en de 40 jaar onvoorwaardelijk te verbieden, zonder uitzondering voor stadsbewoners. Concreet betekent dit dat de eigenaars dus met hun oude wagen hun garage niet meer mogen verlaten. De BFOV heeft dit meermaals aangekaart op de verschillende politieke niveaus met de vraag om onder O-plaat vrijstelling te geven (zoals in onze buurlanden) en niet, zoals vandaag, vanaf 40 jaar. De BFOV is van mening dat de norm van 40 jaar geen enkele wettelijk verantwoorde basis heeft.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply