Day

augustus 12, 2022

Zolder 24: de dames aan het woord – Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker

Guino Kenis en Michael De Keersmaecker dienen we uiteraard niet meer voor te stellen. Zij hebben zowel op asfalt als onverhard hun strepen in het binnen- en buitenland verdiend, en waren vaak teamgenoten. Dochters Julie en Juna-Jane hebben besloten om in hun voetsporen te treden en staan zo voor het eerst aan de start van de 24 uur van Zolder, en dat samen met vaders Guino en Michael met een BMW M2 CS Racing!

WRC Ypres: hoe groot is het thuisvoordeel van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe?

Vorig jaar mocht de Ypres Rally voor de eerste keer de wereldtop van het FIA World Rally Championship verwelkomen. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe domineerden de wedstrijd en ze maakten er voor eigen publiek een Belgisch rallyfeest van. Maar, Craig Breen, in 2019 al winnaar in Ieper, bleef dicht in de buurt. De vraag is hoe groot het thuisvoordeel is van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe.

Zolder 24: de dames aan het woord – Boo Gielen

De Nederlandse Boo Gielen vinden we op de Renault Clio van JFT Engineering by PG Motorsport. Dit is de enige niet-BMW in de TB-klasse, maar tijdens de openingswedstrijd in het kader van het New Race Festival wist de wagen zijn tegenstanders van Duitse makelij te verslaan.

Zolder 24: de dames aan het woord – Eveline Maes

Eveline Maes komt voor de achtste keer aan de start van de Limburgse etmaalrace. Ze doet dit met een BMW M2 CS Racing van BMS Motorsport. Bij de openingsmanche van het seizoen 2022, tot op heden haar enige Belcar-wedstrijd dit jaar, wist ze de derde plaats in de TA-klasse te bemachtigen.