Day

augustus 9, 2022

Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder: een Abarth-armada aan de start!

Ook voor de Belcar Skylimit Sprint Cup zijn de wedstrijden in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder met stip gemarkeerd. Voor de derde manche van het seizoen worden maar liefst vijf Abarth verwacht. Peter Bens, die al jaren met Italiaanse bolides op de Belgische circuits te vinden is, verstrekte ons de nodige info over de vinnige wagens.

Zolder 24: twee sterke combinaties voor Belgium Racing

Het Belcar Endurance Championship snijdt de tweede helft van het seizoen 2022 aan en is daarmee meteen ook aanbeland bij de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de 24 Hours of Zolder. Belgium Racing won de Limburgse klassieker al viermaal en gaat met twee bolides van de laatste generatie op zoek naar een vijfde triomf.

Porsche Carrera Cup Assen: NGT Racing weer goed voor vier podia

Terwijl het team al in volle voorbereiding op de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is, stond afgelopen weekend in het Noord-Nederlandse Assen de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op de agenda voor NGT Racing. Het werd een succesvolle uitstap, met vier podiumplaatsen in evenveel races en twee rijders die zich als runner-up positioneren voor de laatste fase van het seizoen. Glenn van Parijs doet dat in de algemene stand van de Porsche Carrera Cup Benelux en Stijn Lowette in de AM-categorie van de snelste merkencup van de Benelux. Na Assen is het de beurt aan Barcelona, op 27 en 28 augustus, maar eerst gaat NGT Racing aan het werk in Zolder, waar dit weekend de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder wordt verreden.

Dubbel Assens podium voor Team RaceArt

Team RaceArt heeft op het TT Circuit Assen haar imposante prijzenkast verder aangevuld. Roger Grouwels haalde in twee zwaarbevochten Supercar Challenge-races tweemaal het podium tijdens de drukbezochte JACK’s Racing Days.