Day

november 14, 2021

In een notendop: IMSA

Na de race werd de wagen die als eerste in LMP2 finishte, de #52 PR1 Mathiasen Motorsports Oreca van Ben Keating, Mikkel Jensen en Scott Huffaker, bestraft voor een contact de #8 Tower Motorsport van John Farano, Gabriel Aubry en James French, waardoor de overwinning naar laatstgenoemde ging. Dit had echter geen invloed op de titels in LMP2.

IMSA: droomweekend voor de Belgen

Dit weekend was voor de Belgen in de VS een echt autosportsprookje. Ugo De Wilde won zijn eerste wedstrijd in de VS, terwijl Jan Heylen en Laurens Vanthoor de kroon op een schitterend jaar zetten met diverse bekroningen.  

IMSA Petit Le Mans: Mazda neemt afscheid met een overwinning, Vanthoor kampioen in GTD

Oliver Jarvis, Harry Tincknell, Jonathan Bomarito en Mazda Motorsports wonnen na een spannende strijd MOTUL Petit Le Mans, de afsluitende race van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Ze bleven met een drietal seconden Felipe Nasr, Mike Conway en Pipo Derani in een Cadillac voor. Laurens Vanthoor werd met zijn Porsche tweede in GTD en kampioen in deze klasse. Jan Heylen was met Wright Motorsport vijfde in GTD en won binnen deze categorie de Michelin Endurance Cup.