Day

oktober 26, 2020

Spa 24: het relaas van een onverwachte zege

Vrijdagvond, net na de superpole op de omloop van Spa-Francorchamps, zit het trio Laurens Vanthoor, Earl Bamber en Nick Tandy in zak en as. Laurens Vanthoor eindigt op meer dan drie seconden van de snelste rondetijd en het team heeft geen idee wat er aan de hand is. 48 uur later komt de Rowe Racing Porsche van het drietal als eerste over de meet van één van de mooiste edities van de 24-uursrace in de Ardennen van de afgelopen jaren. Het relaas van een rollercoaster aan emoties.

Spa 24: rotweekend voor WRT

Een lastige wedstrijd als de Total 24 Hours of Spa winnen vereist een optimale voorbereiding, een perfecte uitvoering en… een beetje geluk! Voor Team WRT, dat vier Audi R8 LMS GT3 inzette, werd het een wrede wedstrijd, met twee opgaves na wedstrijdincidenten, een opgave door een technisch probleem en slechts één wagen die de finish bereikte op de 14e plaats, het #30 van Dennis Marschall, Ferdinand Habsburg en Matthieu Vaxiviere, dat werd ingezet onder de vlag van Audi Sport Team WRT.

Fiesta Cup: Nathan Vanspringel wil winnen

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van de favorieten om kampioen (en Vanspringel-collega) David De Saeger op te volgen.