Day

mei 15, 2020

VW Fun Cup: Belgium Back On Track

Na een vergadering met de verantwoordelijken van het Circuit de Spa-Francorchamps, en als gevolg van de laatste beslissingen van onze regering, hebben we het genoegen om u een professionele individuele trainingssessie aan te bieden op het circuit van Spa-Francorchamps.

E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup

De VW e-Fun Cup powered by Hankook staat in de startblokken. Na een openingswedstrijd op het Circuit de Spa-Francorchamps op 10 juni, trekt het virtuele kampioenschap in samenwerking met RACB Sport opeenvolgend naar Circuit Zandvoort en Circuit Zolder, twee vaste circuits op de kalender van Kronos Events. De finale wordt verreden op een exotische locatie. En de kampioen, die wordt op het einde van het jaar gehuldigd op de RACB Awards!

Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Het gemis aan autosport weegt zwaarder en zwaarder, maar Autosportwereld.be blijft zijn lezers van kwalitatief nieuws voorzien. We blijven de actualiteit opvolgen, maar brengen ook onze rubrieken corona-tijden en corona-verhalen, fotogalerijen... Om dat allemaal te kunnen waarmaken, hebben we een zeer sterk team. Met veel plezier stellen we ons team dan ook aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Jens Mommens, fotograaf en FE-specialist.

F1: het ontstaan van de koningsklasse in de autosport

Dit jaar viert Formule 1 haar 70ste verjaardag, exact 70 jaar geleden werd op het circuit van Silverstone de allereerste F1-race gereden. De allereerste winnaar was Guiseppe Farina, die werd later ook de eerste wereldkampioen. Alfa Romeo mocht de eerste constructeurstitel op zak steken.

Wat doet Boudewijn Baertsoen in corona-tijden?

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwonen van de circuits en rallywegen wegblijven, maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag is het de beurt aan Boudewijn Baertsoen, organisator van de Tac Rally en de East Belgian.