Day

mei 13, 2020

Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Het gemis aan autosport weegt zwaarder en zwaarder, maar Autosportwereld.be blijft zijn lezers van kwalitatief nieuws voorzien. We blijven de actualiteit opvolgen, maar brengen ook onze rubrieken corona-tijden en corona-verhalen, fotogalerijen… Om dat allemaal te kunnen waarmaken hebben we een zeer sterk team. Met veel plezier stellen we ons team dan ook aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Korneel Debruyn, een van onze GT-specialisten.

Circuit: nieuwe kalender FFSA GT zonder Spa

Sinds april is SRO Motorsport Group voortdurend in contact met alle betrokken partijen van het FFSA GT kampioenschap. We hopen dat het deze keer een definitieve kalender is, we blijven de situatie natuurlijk volgen en in overeenstemming met de regering en de andere instanties brengen we nog de nodige veranderingen aan.

Ook Francorchamps weer actief!

Het circuit van Spa-Francorchamps heeft toestemming gekregen voor een gedeeltelijke hervatting van zijn activiteiten, achter gesloten deuren, en onder strikte voorwaarden vanaf 18 mei volgend op de besluiten van de Nationale Veiligheidsraad van 13 mei.

MotoGP: ‘Ducati heeft Dovizioso meer nodig dan omgekeerd’

Dovizioso's onderhandelingspositie voor een nieuw contract bij Ducati voor 2021 werd versterkt toen de twee belangrijkste doelen van Ducati, Maverick Vinales en Fabio Quartararo opnieuw bij Yamaha hebben getekend. Sporting director Pauolo Ciabatti gaf toe dat ze moesten kiezen uit hun huidige rijders voor volgend seizoen. De manager van Dovizioso, Battistella heeft gezegd dat zijn klant openstaat voor alles en dat er geen haast is.

WRX: eind mei een beslissing voor Lohéac

Afgelopen week gaven we u de nieuwe, zij het voorlopige, kalender aan voor het Wereldkampioenschap rallycross. Daarin heel wat verschuivingen. Maar voor de tweede manche in het kleine Franse plaatsje Lohéac bleef de datum behouden, begin september.

Industrie: Lexus LC Convertible, absoluut comfort

Een van de leukste aspecten van rijden met een cabriolet is het gevoel van de wind in het haar, waardoor u zich dichter bij de wereld rondom u voelt. Dat klinkt heel eenvoudig, maar met de nieuwe LC Convertible heeft Lexus echt alles in het werk gesteld zodat u, wanneer u het dak neerlaat, geen comfortverlies lijdt. En dit zowel wanneer u langs een zonovergoten kustweg rijdt of op een bochtenrijke besneeuwde alpenpas.

Wat doet Erik Qvick in corona-tijden?

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven, maar wat doen zij in de tussentijd? Vandaag vroegen we het aan Eric Qvick,